Valmentaja

Olen Pasi Tuominen, 36-vuotias kaarinalainen personal trainer. Toimin vastuuvalmentaja Kaarinan Liikku-kuntosaliketjun salilla.

 

Miksi minusta tuli personal trainer?

 

Olen aina liikkunut paljon. Erilaisia pallopelejä olen harrastanut 3-vuotiaasta lähtien, aina sm-tasolla asti. Silti elämäntapani ovat olleet huonoja oikeastaan suurimman osan aikuisiästäni. Muistan vielä ajan kun söin joka ilta kaksi lihapiirakkaa kahdella nakilla. Olihan se hyvää kun vielä laittoi reilusti ketsuppia ja sinappia sekaan, myös täyttävää. Mitään muuta se ei ollutkaan, paino nousi nopeasti reilu kymmenen kiloa kun elämäntavat ei tuohon aikaan muutenkaan ollut parhaimmasta päästä. Väsymys ja flunssat painoivat vähän väliä.

 

2010-luvun alussa otin itselleni personal trainerin sain häneltä ruoka- sekä treeniohjelman. Paino alkoi lähentymään taas normaalia ja flunssat ym. jäivät vähemmälle. Toki niitä oli, mutta ei niin paljoa kuin ennen. Yksin en olisi siihen pystynyt tarvitsin jonkun joka kertoi minulle mitä oli tehtävä. Tämän vuoksi päätin itse kouluttautua alalle ja auttaa muita kaltaisiani pääsemään hyviin elämäntapoihin ja treenaamiseen kiinni. Aloitinkin opinnot tammikuussa 2014 Jukka Harjun opissa. Tuon vuoden jälkeen olen ollut kipeänä tasan yhden kerran, myyräkuumeessa.

 

Miksi valitsisit minut?

 

Jos haluat muutoksia miksi niiden pitää tapahtua nopeasti? Väitän jos puhutaan viikoissa tapahtuvista muutoksista ne eivät ole pysyviä. Pysyvä muutos vaatii kärsivällisyyttä ja malttia. Kun katsoo esimerkiksi facebookin eri ryhmiä, niin tästä ollaan tehty kilpailu ketä saa nopeimmin muutoksia aikaan. Ruoka-ohjelmat ovat porkkanan punnitsemista ja rahkan syöntiä. Treenatessa pitää vähintään veri maistua suussa. On tutkittu, että 90% laihduttajista palautuu vähintään entiselleen vuoden aikana. Tähän ovat syynä hokkus pokkus temput.

Minun kanssani lähdetään liikkeelle maltillisesti, mutta kuitenkin tuloksellisesti. Ruokaa ei tarvitse punnita vaan pitää nälkä pois hyvällä ateriarytmillä. Myös liikunnan kanssa edetään asiakkaan kehoa ja mieltä kuunnellen.

 

 

Koultukseni:

 

Perosnal Trainer (2014)

 

Faskia ja foamroller – ohjaajakoulutus

 

Faskia ja hermosto, liike ja välineet

 

Screening test & correcting mobility – liikkuvuuden ja liikeraojenn testaus ja korjaus ohjaajakoulutus

 

Sekä verkosta useita huippuvalmentajien koulutuksia (mm. Paul Chek, Tim Adams…)

 

 

 

Toivotan kaikille onnea ja menestystä elämään!

 

– Pasi